De ce gresia si faianta sunt cea mai buna alegere

30 august 2022
De ce gresia si faianta sunt cea mai buna alegere

1. Avantajele pardoselilor din gresie portelanata

Exista multe motive pentru care placile ceramice reprezinta cea mai buna optiune placare a pardoselii. Unul dintre motivele principale este ca sunt extrem de durabile si vor rezista multi ani. De asemenea, gresia si faianta sunt foarte usor de intretinut si de curatat. Sunt rezistente la apa, acizi si zgarieturi, ceea ce le face o optiune excelenta pentru zonele cu trafic intens. De asemenea, placile ceramice sunt disponibile intr-o gama larga de culori si stiluri pentru a se potrivi oricarui spatiu.

2. Contra pardoselilor din gresie ceramica

Exista cateva dezavantaje minore ale podelei cu gresie portelanta. Una este ca pot fi reci la atingere, facandu-le mai putin confortabile in climatele mai reci. Ele sunt, de asemenea, mai dure decat alte tipuri de pardoseli, asa ca s-ar putea sa nu fie cea mai buna optiune pentru casele cu copii mici sau rezidenti in varsta. In plus, placile ceramice pot fi scumpe, desi vor dura multi ani.

3. De ce placile ceramice sunt cea mai buna optiune de pardoseala

Cand luati in considerare toti factorii, placile ceramice sunt cea mai buna optiune de pardoseala disponibila. Sunt durabile, usor de intretinut si ofera o gama larga de optiuni de stil pentru a se potrivi oricarui spatiu. Desi pot fi scumpe, vor rezista multi ani, facandu-le o investitie inteleapta pentru orice casa sau afacere.

4. Cum se instaleaza pardoseala din gresie ceramica

Instalarea podelei cu gresie portelanta este relativ usoara si poate fi facuta de majoritatea montatorilor Primul pas este sa determinati dimensiunea si aspectul podelei cu gresie. Apoi, marcati zona cu linii de creta si indepartati zonele adiacente pentru a le proteja de deteriorare. Apoi, intindeti mortar pe suprafata si asezati primul rand de placi. Asigurati-va ca utilizati o nivela pentru a va asigura ca placile sunt montate drept. Odata ce primul rand este asezat, continuati sa itindeti mortar si sa asezati placi pana cand intreaga podea este acoperita. Lasati mortarul sa se usuce peste noapte inainte de chituire a doua zi.

5. Cum sa curatati pardoseala din gresie ceramica

Pardoseala din gresie portelanta este foarte usor de curatat si intretinut. Maturarea zilnica sau aspirarea va indeparta majoritatea murdariei si resturilor. Un mop umed poate fi folosit pentru o curatare mai profunda, dar asigurati-va ca nu folositi prea multa apa, deoarece poate deteriora liniile de chit. Pentru petele mai dure, puteti folosi un sapun de vase sau o solutie de neutra de curatat. Evitati utilizarea substantelor chimice dure sau a agentilor de curatare, deoarece acestea pot deteriora gresia sau chitul, cel mai bine este sa testati inainte pe o zona mica.

6. Concluzie
Pardoseala din gresie este o alegere excelenta pentru orice casa sau afacere datorita durabilitatii, intretinerii usoare si a gamei largi de optiuni de stil. Desi poate fi costisitoare, gresia portelanta va rezista multi ani, ceea ce o face o investitie inteleapta pentru orice proprietar.

Previous article:
Next article:
Comments
Leave your comment
Your email address will not be published